Beste opleider van Nederland
Ieder jaar een ander lesprogramma
Afwisselend en praktische les

VACATURE voor BHV instructeur. Iets voor jou? ✅

Laden...
Laad meer

Niet levensreddenden eerste hulp

Wat doe je wanneer iemand een vingertopje afzaagt? Hoe behandel je brandwonden? Hoe herken je het verschil tussen een botbreuk, een verstuiking en een kneuzing? En wat doe je wanneer een slachtoffer een ledemaat ontwricht heeft?

Wat je leert

Tijdens de BHV-opleiding en de BHV-herhaling leer je hoe je bovenstaande situaties herkent en hoe je hiermee omgaat. Je leert in welke situaties het verstandig is om de huisarts of de huisartsenpost te bellen en wanneer je het slachtoffer zelf kunt behandelen. Zo kun je veel wondjes zelf behandelen, maar voor het genezingsproces is het belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Je leert tijdens de training hoe je zo steriel mogelijk kunt werken, hoe je een wond op de juiste manier kunt verbinden en welke verbandmaterialen je hiervoor gebruikt. Naast de wondbehandeling gaan we in op het herkennen van een botbreuk en hoe je hierbij moet handelen. Het is soms lastig om een botbreuk te kunnen onderscheiden van een verstuiking. Je leert tijdens de BHV cursus een aantal verschillen tussen de botbreuk en de verstuiking. Daarnaast gaan we dieper in op het behandelen van een brandwond. Je leert hoe je het verschil ziet tussen een eerste-, een tweede- en een derdegraads brandwond. Je leert bij welke brandwonden je alleen maar hoeft te koelen en bij welke brandwonden je naar een huisarts moet gaan of wanneer bel ik 112. Ook leer je omgaan met oogletsels zoals een chemische verbranding van het oog, een vuiltje in het oog of een doordringend voorwerp (bijv. een metaalsplinter) in het oog. Je leert in welke gevallen je het oog moet spoelen met water, wanneer je het vuiltje mag verwijderen of wanneer je moet besluiten om naar de huisarts te gaan.

Ziektebeelden

Tijdens de BHV cursus leren we ook hoe je diverse ziektebeelden kunt herkenen en  welke levensbedreigend en welke niet levensbedreigend zijn. Ook wordt er verteld hoe je deze ziektebeelden kunt behandelen en wat het verdere verloop is van de ziekte. Veel kinderziektes hoeven bijvoorbeeld niet behandeld te worden maar gaan vanzelf over.

Kortom, je leert tijdens de BHV training hoe je omgaat met letsels en ziektebeelden die niet direct levensbedreigend zijn, maar waarbij goede hulpverlening zeker zo belangrijk is.

Bel nu op 085-0667402 Mail ons op info@in1keerbhv.nl