BHV Herhaling
De BHV herhalingcursus is bij ons afwisselend, praktisch en leuk. Wij werken namelijk samen met verschillende werkvormen en toetsen ter plekke uw vaardigheden. Jaarlijks maken wij een nieuw lesprogramma, zodat u ieder jaar op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. In1keerBHV.nl werkt samen met tientallen locaties, waardoor u altijd een geschikte cursus vindt. Op onze locatie in Barneveld werken wij vooraf met een e-learning, om vervolgens af te sluiten met een praktijkgedeelte. De maximale groepsgrootte voor Barneveld is 9 persoenen. Op de andere locaties zit u in een groep van maximaal 15 peronen.
Inhoud lesdag
Tijdens de BHV-herhaling komen de volgende onderwerpen aan de orde:
- Levensreddende hulp
- Niet-levensreddende hulp
- Brand
- Ontruiming
1. Levenreddende eerste hulp
Levensreddende eerste hulp betekent hulp, waarbij elke seconde telt. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld een shock, hartstilstand, ernstige bloeding of een infarct. Tijdens de BHV-herhaling leren wij hoe u hiermee adequaat moet omgaan. Wij vertellen u wat u moet doen maar ook wat u zeker niet moet doen. Eén van de belangrijkste dingen is dat u eerst om uw eigen veiligheid denkt.
Ook de BHV reanimatie komt uitgebreidt aan de orde. Wij hebben verschillende reanimatiepoppen op ons oefenterrein. Zo hebben wij poppen met een digitale uitlezing, poppen waarbij de bloedcirculatie wordt gesimuleerd, zwangere reanimatiepoppen, dikke reanimatiepoppen en baby- en kinderpoppen.
Ook het gebruik van de AED komt tijdens de BHV-herhalingscursus altijd aan de orde. Wij hebben een breed scala aan AED-trainers beschikbaar, zodat zij hiermee kunnen oefenen. Ook zetten wij regelmatig een BHV-lotusslachttoffer in. Een acteur gaat bepaalde ernstige situaties nadoen, zodat u ter plekke uw kennis in de praktijk kunt toepassen. Zo leert u de materie een stuk beter!
2. Niet-levensreddende eerste hulp
Niet-levensreddende eerste hulp gaat over, zoals de naam al doet vermoeden, alle niet-kritieke hulpverlening. Denk bijvoorbeeld aan snijwonden, hoofdwonden, splinters, gebroken been of arm of een kneuzing. Tijdens de BHV-herhaling oefent u bijvoorbeeld hoe u het verbandmateriaal moet gebruiken. Hierdoor kunt u snijwonden verbinden en een steunverband aanleggen. Ook voor de niet-kritieke zorg zetten wij regelmatig een lotusslachttoffer in, zodat u ter plekke de kennis kunt toepassen.
3. Brand
Bij het onderdeel 'brandveiligheid' doet u kennis op over wat verbranding is, wat de diverse blusmiddelen zijn en hoe u ze gebruikt. Verder leert u de deurprocedure en krijgt u uitgelegd wat u moet doen bij een brand met gevaarlijke stoffen. Eén van de grote gevaren is rook en koolmonoxide. De meeste mensen komen niet om door het vuur maar door de rook of koolmonixide. Daarom is het belangrijk om hier veel over te weten te komen, zodat u tijd de situatie signaleert.
4. Ontruiming
Werkt u met meerdere personen in een gebouw? Dan is het bealngrijk dat u snel en effectief kunt ontruimen. Bij het ontruimen van een pand is het belangrijk om een BHV-ontruimingsplan en BHV-ontruimingsplattegrond te hebben. In het ontruimingsplan staat omschreven wat de taken en verantwoordelijkheden van de BHV-ers zijn. Tijdens de BHV-herhaling leert u hoe u snel en effectief kunt ontruimen en hoe u moet omgaan met menselijk gedrag.
Uitgelicht: de BHV-Incompany
Heeft u meerdere BHV-ers in uw organistie? Dan is het aan te bevelen om te kiezen voor de BHV-incompany. Het grote voordeel van de incompany is dat u op uw eigen locatie les kunt krijgen, zodat u goed weet wat u bij nood moet gebruiken. Daarnaast kunnen wij de cursus meer naar eigen wens inrichten. Zo bepaalt u op welke tijdstip er wordt begonnen en waar de nadruk op moet leggen. Onze instructeurs nemen alle oefenmaterialen mee naar uw locatie, zodat u volledig ontzorgt wordt.